Aanbod trainingen

Communiceer overtuigend, ook virtueel

Maak jouw verhaal levend, helder en relevant

Ontdek dé tools die voor jou het verschil maken

Ontwikkel je skills om nog meer impact te maken op je publiek

Voel je krachtig en vrij

Online Presenteren met impact

online training

Virtuele communicatie is niet meer weg te denken. Samenwerking, besluitvorming en presentatie via een scherm vraagt om nieuwe skills. Je hebt minder lichaamstaal tot je beschikking, beperkt oogcontact, korte focus van je publiek, snelheid ligt hoog en begrip gaat trager.

Na deze training kun je effectiever contact maken, presenteren, aandacht vast houden, structureren, leiden en inspireren.

Storytelling

online & live training

Storytelling, de kunst van welsprekendheid, is zo oud als Aristoteles. In onze kennis gedreven economie is de waarde van overtuigingskracht fundamenteel voor succes. Nog steeds is storytelling dé leiderschap skill. Vertel jouw verhaal met impact: verrassend, beeldend en raak. Je hebt vooraf de relevantie, je doel en kernboodschap helder. Het publiek onthoudt de essentie van je verhaal. En verlaat de zaal met het beoogde doel. Motivatie, urgentie, inspiratie, actie.

Met vertrouwen presenteren

online & live training

Spreken voor een groep voelt zo spannend dat je je verhaal niet naar wens kunt overbrengen. Je voelt belemmerende fysieke sensatie, vergeet je verhaal of verstart al bij het idee. Wil je met meer vertrouwen spreken? Deze training geeft inzicht in jouw belemmerende overtuigingen, werking van het brein, ontspannende oefeningen en de optimale voorbereiding. Je versterkt je skills zodat je minder geremd wordt in het presenteren.

In samenwerking met Marjolein Beijst, trainer in faalangst reductie en mindfulness.   

Krachtige presence

online & live training

Impact maken doe je met meer dan alleen je verhaal. Oogcontact, beweging, ademhaling en houding zijn fantastische instrumenten om in te zetten. Ook bij virtuele bijeenkomsten. Voel wat spanning doet met je lichaamstaal. Ervaar hoe je je krachtig kunt voelen. En leer hoe je contact kunt maken met je publiek. Jouw non-verbale communicatie versterkt jouw verhaal.

Klanten

Mijn klanten zijn senior managers, onderwijzers, young professionals, consultants en sprekers.

In retail, bankwezen, goede doelen, digital & e-commerce, bouw en organisatieontwikkeling. Zoals Dura Vermeer, Valsplat, CCC, Foodl, TNO en foryouandyourcustomers. Ook geef ik trainingen in opdracht van Lepaya.

Veilig om te experimenteren

“Hoewel ik al veel deed met storytelling in mijn werk heeft de workshop bij Maartje toch weer een aantal mooie nieuwe inzichten gegeven. Met name de creatieve en korte oefeningen (vaak ook even behoorlijk uit je comfort zone) waren leerzaam. Maartje creëert een sfeer waarin het veilig is om te experimenteren en geeft oprechte feedback waar ik echt wat aan heb gehad.

Tjeertje Vlaskamp
Leadership Consultant & organisatie psycholoog

Magisch!

“Maartje maakt presenteren een magisch feest. Met heldere theorie en ogenschijnlijk simpele oefeningen laat ze je ervaren hoe jij vanuit je authentieke kracht je verhaal kan vertellen. Maartje trainde ons internationale team met software developers en zeer ervaren business consultants. Zonder uitzondering stond na afloop iedereen met gemak en vanuit kracht haar of zijn verhaal te vertellen voor de groep.

Walter Hottinga
CEO foryouandyourcustomers

Rust en zelfvertrouwen

“Toen ik werd gevraagd te spreken op een congres dacht ik “help!”. Deze hulp kreeg ik van Maartje. Ze leerde me de juiste technieken waardoor ik mijn verhaal op de juist manier over de bühne kreeg. Met rust en zelfvertrouwen. Daar ben ik haar heel erg dankbaar voor.

Gaby Westdorp
co-founder of Foodl, de open en transparante marktplaats voor ondernemende foodies

Leuk en inspirerend

“Twee leuke inspirerende avonden om mijn ‘Public Speaking’ skills aan te scherpen. Maartje zorgt er in korte tijd voor om het vertrouwen te wekken dat nodig is om je als deelnemer open te stellen voor de groep en jouw manier van spreken in het openbaar te laten zien en beoordelen. Maartje praat over houding, authenticiteit en inhoud. Dat is ook precies wat Maartje laat zien om de groep snel en efficient veel bij te leren. Ik spreek regelmatig in het openbaar, en deze training heeft voor mij de puntjes op de i gezet. Vol vertrouwen zie ik mijn volgende ‘optreden’ tegemoet.

Steven de Kruijf
Manager Duurzaamheid Projecten, Dura Vermeer

Waardevol

“Als voorbereiding voor een presentatie op een groot evenement heb ik de workshop van Maartje gevolgd. Op een overzichtelijke manier hebben we samen aan de hand van een aantal thema’s gewerkt aan een sterke presentatie. Maartje nam me stap voor stap mee in de wereld van storytelling waardoor ik in staat was om mijn verhaal goed op te bouwen en over te brengen. De oefeningen die we deden gaven direct feedback en inzicht in je eigen skills. Voor mij is deze workshop ontzettend waardevol geweest. Ik gebruik de tips nu nog regelmatig als ik een presentatie ga voorbereiden.

Renske van Leeuwen Propositiemanager Albert Heijn